Latvijas ekonomika Eiropas Savienībā: tagad vai nekad?

8. septembrī no plkst. 12.40 līdz 14.10 Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) rīko publisko diskusiju: “Latvijas ekonomika Eiropas Savienībā: tagad vai nekad?” Bauskas Valsts ģimnāzijas Baltajā zālē, Uzvaras iela 10.

Diskusijā piedalīsies Saeimā pārstāvēto frakciju pārstāvji: Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Atis Lejiņš (Vienotība), Rihards Melngailis (Latvijas Reģionu Apvienība), Igors Pimenovs (Saskaņa) un Inguna Sudraba (No Sirds Latvijai). Diskusiju vadīs LĀI direktora vietnieks Kārlis Bukovskis.

Dalība Eiropas Savienībā (ES) ir devusi Latvijai stabilitāti, drošību un salīdzinošu labklājību, kā arī palīdzējusi veidot Latviju par modernu un attīstītu valsti. Kopš iestāšanās ES vidējā darba alga Latvijā ir augusi teju trīs reizes, IKP stabili tuvojas vidējam ES ienākumu līmenim, arī Latvijas eksports uz citām ES dalībvalstīm ir stabili audzis. Bet kā dažādie ES satricinājumi ietekmē Latviju un kādas sekas tas nes? Diskusijas centrālie jautājumi koncentrēsies uz - Četri gadi kopš Latvijas pievienošanās Eirozonai – vai lēmums ir bijis pareizs? (sevišķi Brexit kontekstā.)  Latvijas nākotne Eiropas Savienības Vienotajā tirgū – pie kā mums vēl ir jāstrādā? Kā arī diskutēsim par Latvijas vietu globālajā ekonomikā kopš neatkarības atgūšanas un tās nākotnes perspektīvām.

Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās un drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārlietu simtgades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.  

Aizvadītajā gadā veiksmīgi noritēja reģionālās diskusijas Daugavpilī, Liepājā, Cēsīs, un Jelgavā. 2017. gadā jau viesojāmies Rēzeknē, Ventspilī un Cēsīs, bet jau 8. septembrī tiekamies Bauskā!

Published 04 September 2017