Latvijas intereses un iespējas ANO Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusā

Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētījuma "Latvijas intereses un iespējas Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusā" tiešsaistes prezentācija un diskusija norisināsies šī gada 23. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 12.00.

2011.gadā Latvijas valdība pieņēma lēmumu par Latvijas kandidēšanu ANO Drošības padomē uz nepastāvīgās locekles vietu uz 2026. - 2027. gada termiņu. Ārlietu ministrijas vadībā tiek veikts mērķtiecīgs sagatavošanās darbs gan Latvijas ievēlēšanai, gan dalībai Drošības padomē. Vēlēšanas notiks 2025. gada jūnijā.

Turpinot aizsākto sabiedrības diskusiju par Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomē, Ārlietu ministrija un LĀI aicina uz Dr. Kārļa Bukovska pētījuma "Latvijas intereses un iespējas Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusā" prezentāciju un diskusiju. 

Kādas ir Latvijas iespējas un kādi ieguvumi, kandidējot uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās locekles vietu? Ko nozīmē kandidēt uz pasaules ietekmīgāko daudzpusējo sarunu formātu, kurā pārstāvētas tikai 15 valstis – 5 pastāvīgās un 10 nepastāvīgās valstis? Ko nozīmē būt starp tiem, kas pieņem lēmumus par globāliem pasaules attīstības jautājumiem – mieru, drošību un pasaules ilgtspēju?

Diskusija tiek organizēta, 24. oktobrī atzīmējot ANO dienu. Šogad aprit 75 gadi, kopš ANO dibināšanas un 29 gadi, kopš Latvijas dalības šajā organizācijā, tādēļ ANO tematikai Latvijā pievērsta īpaša uzmanība. Pasākums būs skatāms tiešsaistē ārlietu ministrijas mājas lapā - www.mfa.gov.lv un Ārlietu ministrijas Facebook profilā.

Pētījums "Latvijas intereses un iespējas Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes nepastāvīgās dalībvalsts statusā" ir brīvi pieejams šeit.

Uz tikšanos tiešsaistē!

Published 15 October 2020